Regős Judit

szociálpolitikus, szülő- és gyermeknevelési tanácsadó

Az ELTE szociálpolitika-szociális munka szakán végeztem, de kijártam a Károli Gáspár Egyetem szupervizor szakát is. Sokáig dolgoztam a SOTE I. számú Nőgyógyászati Klinikáján családgondozóként. Elvégeztem az Aktív Analitikus Terapeuta képzést és később családi tanácsadó lettem.

Több mint húsz éve segítem a családokat tanácsadóként. Az általam kifejlesztett  Regős-módszer kiteljesedése a Szülők Háza franchise hálózat és a Szülők Háza Alapítvány.

A 2007-ben alapított Szülők Háza a családokról szól: azért hoztam létre, mert munkám során azt tapasztaltam, hogy nagyon hiányzik a szülők életéből egy olyan hely, ahol nyugodt, szeretetteljes, bizalmi légkörben oszthatják meg az őket foglalkoztató örömöket, problémákat, és szükség esetén szakmai segítséget is kaphatnak.
Az intézmény vezetése mellett tanácsadóként egyéni és csoportos tanácsadással foglalkozom. Ma már négy Szülők Háza működik országszerte és civil franchise programunkon keresztül bárki számára adott a lehetőség újabb nyitására.
Évek óta részt veszek nemzetközi család- és nőpolitikai szervezetek munkájában. Számos külföldi családszervezet, illetve kormány érdeklődik a Szülők Háza koncepció iránt. Többször kaptam meghívást – utojára 2019 tavaszán – az ENSZ-be és a Világbankba, illetve Ghánába, ahol bemutattam a Szülők Háza programot.

A családdá válással, gyerek- és szülőneveléssel(!) kapcsolatos tapasztalataimat, egy-egy konkrét problémára adott megoldási javaslatomat  rendszeresen osztom meg televízió- és rádióműsorok szakértő vendégeként. Számos interjú készült velem magazinok számára, rendszeresen publikálok a blogomban, illetve más internetes portálokon.

Azt vallom, hogy egy sikeres családban nem mindig a gyerek az első, hiszen a szülő is ember. Ez a vezérgondolata a „Nem születtél anyának!” című kötetemnek is, amelyben tabuk nélkül írok a családdá válás nehézségeiről.

Férjemmel együtt négy gyermeket nevelünk. Szeretem a családomat, a férjemet, a gyerekeimet és a hivatásomat is. Nagyon sokat köszönhetek nekik és a pácienseimnek is, akiktől sok bölcsességet tanulok és szeretetet kapok.

Díjak és elismerések

2018. Pro Familiis díj – a családokért végzett szakmai munkáért
2016. Családbarát Munkahely díj
2012. Eurofound Best Practice minősítés
2011, 2012. Graham Maher nemzetközi díj jelölés
2009. „Főállású angyal”, Többet Érsz Program győztese, Vodafone Magyarország
2008. „Családbarát médiáért” díj, Média a Családért Alapítvány