Azaz hogyan kezeljük a babasírást és a kisgyermek hisztijét – ebben a kérdésben próbál segítséget nyújtani és jó tanácsokkal szolgálni Regős Judit, a soron következő Napimami előadáson.

A gyermeksírás nem csupán a kicsi, de a szülei számára is rendkívül megterhelő. Kevés nehezebb dolog van a gyermeknevelésben, mint egy reménytelenül zokogó vagy fülsiketítően sivító gyermek megvigasztalása úgy, hogy talán még magunk sem tudjuk, mi a valódi probléma.
A kicsi csecsemő máshogyan sír, ha éhes, ha szeretné, hogy tisztába tegyék, ha fáradt vagy éppen unatkozik. Kezdő szülőként talán nehéz elhinni, de pár nap, hét alatt megtanulható, hogy, a baba mit is akar a sírásával jelezni, így legtöbb esetben azonnal segítségére is lehet sietni.
Nagyobb kihívás elé állítja az anyákat és apákat a két- háromévesek dackorszakát övező hisztik időszaka. Vannak gyerekek, akik különösen erős próbának teszik ki a szüleik idegeit egy-egy rendkívül látványos és hangos hisztirohammal. Ha ezt nyilvános helyen teszik, garantált, hogy a szülők kapnak néhány kelletlen tanácsot a „közönség” soraiból is, és persze a szülőkön kívül mindenkinek remek ötletei vannak, hogyan lehet megfékezni a csemetét.

Vajon valóban a megfékezés a leghatásosabb módszer, amellyel véget szakíthatunk egy hisztirohamnak?
Ahhoz, hogy segíthessünk a gyermekünkön és nem utolsósorban saját magunkon is, tudnunk kell, hogy általában mi oka van egy kétévesnek a hisztire és adott szituációban pontosan mi csapta ki nála a biztosítékot. 

Az áprilisi Napimami találkozón a hiszti hátteréről, tipikus okairól lesz szó és azt is megtudhatod majd, hogyan érdemes a problémát kezelni.
Gyere el április 9-én Érdre, a Szülők Házába, ha előfordult már, hogy a gyermeked hisztizett és szeretnéd, hogy ha ez újra megtörténik, felkészülten tudj segíteni neki.

Hol?             Szülők Háza Otthon Melege Családi Napközi és Játszóház (2030 Érd, György utca 63.
Mikor?         2018. április 9. 17:30

Várunk szeretettel!